Image

KI-Krka1

Po skoraj dvomesečnem premoru se nadaljuje državna liga v kegljanju. V 10.krogu 2.lige zahod je moška ekipa Krke nadaljevala zmagovalno pot. Tokrat smo bili v Škofji Loki boljši od domače ekipe KI Škofja Loka z rezultatom 6:2 (3257:3223).
V prvem bloku sta Tadej in Miro slabo začela, ampak bolje zaključila dvoboj. Tadej je izgubil za 10 kegljev pri 533 podrtih kegljih in 2:2. Miro je po zaostanku 0:2 in zaostanku 33 kegljev obrnil tekmo v svojo korist in na koncu zmagal za 9 kegljev pri 537 kegljih in 2:2. Domačini so imeli 1 kegelj prednosti. V drugem bloku je slabo začel Marko s 111 keglji, zato ga je zamenjal Korel. Kljub temu sta oba domača igralca povečevala razliko, ki je v nekem trenutku znašala že 80 kegljev. Mitja je dobil prvi set, potem pa popuščal. V zadnjem setu pa sta se prebudila tako Korel kot Mitja in znižala razliko v kegljih na znosnih 13 kegljev. Mitja je dvoboj zmagal s 524 keglji in 2:2, Korel pa je izgubil za 20 kegljev s 412 keglji iz treh setov. V zadnjem bloku sta imela Robi in Gač nekoliko lažjo nalogo pripeljati zmago v Novo mesto. Že v prvem setu sta obrnila rezultat v našo korist, nato pa samo povečevala razliko, ki je set pred koncem znašala že 54 kegljev. V zadnjem setu je Gačov nasprotnik malo zmanjšal razliko, kar pa je vseeno zadoščalo za zanesljivo zmage Krke. Robi je končal pri 569 kegljih in 3:1, Gač pa je dosegel najboljši rezultat tekme s 571 keglji in 2:2.
S 14 osvojenimi točkami držimo korak z dvema točkama zaostanka za prvouvrščeno Taborsko jamo. V naslednjem krogu v Novo mesto prihaja druga ekipa Triglava.